Året bjöd på en hel del spännande motiv på de färöiska frimärksutgåvorna.
Solförmörkelsen den 20 mars var en nyhet världen över, medan Jacobsens bokhandels 150-årsjubileum eller den färöiska flaggans 75-årsjubileum som internationellt erkänd flagga hade mer lokal betydelse, liksom invigningen av den nya terminalen vid flygplatsen på Vágar.
Årets första utgivningstillfälle var den 23 februari. Ett märke i valören 24 kr uppmärksammade att Magna Carta, det dokument som anses ligga till grund för modern statsbildning med lagstiftande, dömande och utövande makt, fyllde 800 år. Anker Eli Petersen formgav märket som trycktes i Frankrike.
100-årsdagen av kvinnlig rösträtt uppmärksammades på ett 36-kronorsmärke, formgivet av Edward Fuglö och tryckt i Frankrike.
Flygplatsens nyinvigda terminalbyggnad var föremål för två frimärken i valörerna 8,50 och 15 kr, vilka även kom ut i ett häfte med fyra märken av varje. Motiv är själva terminalbyggnaden samt flygplan från Atlantic Airways flotta.
Ett block med fyra märken i valören 8,50 visar målningar av Clayton Atkinson från hans expedition till Färöarna och Island år 1833.
Den 11 mars kom en alldeles speciell utgåva. Då var det dags att uppmärksamma den totala solförmörkelse som skulle komma att svepa över Färöarna den 20 mars. Två märken utkom, i valörerna 17 och 19 kr, även sammantryckta i ett block. Motivet är den nästan helt förmörkade solen bakom Nólsoy. Här har konstnären, den svenska frimärksgravören Martin Mörck, utövat viss konstnärlig frihet eftersom solen har en östligare placering än vad som var fallet när solförmörkelsen verkligen inträffade.
Det gemensamma europeiska frimärkstemat för 2015 var leksaker och på Färöarna kom två märken den 24 april på detta tema, i valörerna 17 och 22 kr. Märkena, vilka är formgivna av Edward Fuglö, visar en trasdocka och en ring gjord av bockhorn.
Samma dag utkom också två frimärken i valörerna 11 och 12 kr som uppmärksammar att det är 75 år sedan den färöiska flaggan blev internationellt erkänd i samband med andra världskriget. 11-kronorsmärket visar flaggan placerad på Mount Everests topp, medan 12-kronorsmärket visar flaggan i mer vardaglig miljö, på färöiska farvatten.
Årets sista utgivningstillfälle var den 28 september. Ett block med tre märken, vardera i valören 12 kr visar olika föremål som har haft samband med religionsutövning på vikingatiden. Bakgrunden till märkena visar en vikingatida miljö från Färöarna. Blocket är formgivet av Martin Mörck och tryckt i Sverige.
Färöarna ingår i ett samarbete mellan små postadministrationer i Europa, Sepac, och årets tema för detta samarbete var stickkonst. Ett 17-kronorsfrimärke visar vantar och andra föremål stickade av Randi Samsonsen. Ett mycket vackert och vällyckat märke. Man kan nästan känna strukturen på de stickade föremålen.
En stor kulturell händelse på Färöarna var 150-årsjubiléet hos H. N. Jacobsens bokhandel i Tórshavn. Två märken, i valörerna 17 och 26 kr, uppmärksammar detta. Det ena märket visar den vackra bokhandelsbyggnaden i vinterskrud, medan det andra vill lite för mycket då det visar både två gamla interiörbilder och fyra bokomslag i det lilla frimärksformatet!
Traditionsenligt avslutades utgivningsåret med två stycken julfrimärken i valörerna 8,50 och 17 kr. För tredje året i följd är det scener ur julevangeliet som återges i bilder av Edward Fuglö. Dessa märken finns även i häfte med fyra märken av varje.