I Tvøroyri kyrka på Suðuroy hänger en målning föreställande Jesus som välsignar brödet vid den sista måltiden. Längst ner på bilden står det: "Til Suderøs Beboere fra Kerstin von Post, 1885."
Besökare i kyrkan kan ha undrat: "Vem var denna Kerstin von Post, och vad hade hon med Färöarna att göra?"
Den färöiska författaren Axel Mortensen har skrivit en artikel där han berättar att när han som barn var i kyrkan och satt och tittade på den vackra och färgstarka bilden undrade han varför damen med det märkliga namnet hade gett en sådan tavla till kyrka.
Från Äs herrgård i Sörmland
Axel Mortensen berättar vidare i artikeln att Kerstin von Post var en svensk konstnär, och kom från Äs herrgård i Julita socken i Sörmland. Hon föddes 1835 av föräldrarna generaladjutanten Stafs von Post och Christina Sofia von Ungern Sternburg. Kerstins fullständiga namn var Christina Beata Jacqueline Wilhelmine von Post.
Gamla altartavlan
Målningen som hänger i kyrkans var ursprungligen en altartavla i den tidigare kyrkan i Tvøroyri. När det behövdes en större kyrka flyttades gamla kyrkan till den lilla byn Sandvík. Men målningen blev kvar i Tvøroyri och hänger på väggen i koret i den nya, stora träkyrkan som invigdes 1908.
Talang redan som barn
Redan som barn hade Kerstin visat god konstnärlig fallenhet, men när hon ville utbilda sig i målarkonsten mötte hon motstånd från sina föräldrar. Hon fick trots det sin vilja och studerade konst både i Stockholm och Paris. Hon målade mest bilder med religiösa motiv.
Frankrikes president bland kunderna
För en av sina oljemålningar; "Ruth och Naomi" vann hon ett hederspris 1863. Det sägs också att på världsutställningen i Paris 1867 köpte den franske presidenten hennes målning: "Moses sätts ut på Nilen". En annan av hennes målningar: "De fåvitska Jungfrurna" väckte stor uppmärksamhet och nämndes 1877 av August Strindberg i Dagens Nyheter.