Öar i västerDet tycks finnas en ganska betydande grupp manliga nyblivna pensionärer som har behov efter nya och krävande utmaningar. Öknar att vandra igenom, berg att bestiga eller som i den här boken "Öar i väster" att ensamsegla till de vindpinade och dimmiga öarna åt Färöarna till.

Roger Ryberg (1945-2011) var en van kåsör i olika segeltidningar och fick en god debut som bokförfattare med "Öar i väster". Till vackra bilder skriver han om denna dramatiska seglats till ett dimhöljt örike. Om den särpräglade naturen och de vänliga människorna, om att förverkliga drömmar och att hantera kriser. Som öbo jämför han villkoren för de människor han möter med livet i Bohuslän förr och nu, och följer spåren av svenskar både på Shetland och på Färöarna.
Han berättar också om hur han överraskades av allt liv som finns i havet och hur förhållandena ute i Atlanten relaterar till situationen här hemma.
Han beskrev boken och sig själv på detta sätt :

Året jag fyllde sextio förverkligade jag en dröm. Jag ensamseglade till Färöarna via Shetland och några öar på norska Vestlandet. Det är de som är öarna i väster, och boken handlar om den resan.
Verkligheten överträffar som bekant dikten, och det bekräftades än en gång. Det blev en resa med mycken dramatik, men den bjöd också på fantastiska naturupplevelser, goda samtal människor emellan och rika tillfällen till eftertanke. Mitt livs seglats.
Jag är född och boende i Öckerö socken i södra Bohuslän och är avdankad docent i fysik. Jag har sysslat med båtar och segling alltsedan jag orkade lyfta en åra, och har tidigare bidragit med artiklar i seglarpressen. Detta är min första bok.

Roger Ryberg

 

Öar i väster
Ryberg, Roger
Hönö; Roger Rybergs Förlag, 2006
192 s., 13,5x16 cm
(2:a reviderade uppl. 2008, 135 s.)
Svenska.

 

Kontakta oss

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.