Danmarks, Färöarnas och Grönlands öarDANMARKS, FÄRÖARNAS OCH GRÖNLANDS ÖAR (2009) är en bok som kunde ha varit tre, för så olika är de tre ö-riken som skildras: Danmarks öar, Färöarnas öar och Grönlands öar (men alla ingår de i den danska riksgemenskapen). Författare är Anders Källgård (f. 1958).

Upplägget är detsamma som i boken SVERIGES ÖAR (2005), vilket innebär att det är reseskildring, ö-uppslagsbok och ö-guide i ett, att alla helårsbebodda ”riktiga” öar (utan bro) tas upp, och att Johnny GR Ahlborg står för akvareller och tuschteckningar. Boken innehåller många jämförelser mellan svenskt och danskt, och den passar lika bra antingen man planerar en ö-resa eller man föredrar läsning hemma i fåtöljen.

”Den kärleksfullt och utförligt skildrade ö-naturen, ö-kulturen och ö-människan i respektive land, tillsammans med beskrivningar av språk och historia, gör denna bok till en veritabel guldgruva!”

Karin Engvén på Bibliotekstjänst (BTJ, Häftepos 09123179)

Den grönländska ö-världen som förutom Grönland består av 39 helårsbebodda öar samt Färöarna bildar en dramatisk kontrast till de mer idylliska danska öarna en kontrast som har inspirerat bokens illustratör till fantastiska akvareller.

DANMARKS, FÄRÖARNAS OCH GRÖNLANDS ÖAR finns i bokhandeln (distribueras av Carlssons förlag), och det går också att köpa den direkt från författaren, till förmånligt pris, 200 kr (+ ev frakt).

 

Danmarks, Färöarnas och Grönlands öar
Källgård, Anders
Stockholm : Carlsson 2009, 319 sidor
ISBN 91-7331-272-X
svenska

 

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.