bok om FäröarnaBernt-Olov Andersson, f. 1947, som är bosatt i Sandviken, Gästrikland, är författaren till denna bok. Han debuterade som poet i slutet av 70-talet och har större delen av sitt liv försörjt sig som författare. Han har mest publicerat romaner och fackböcker.
Intresset för Färöarna fick han för över 25 år sedan när han läste författarna Heðin Brú och William Heinesen. Det fick honom att göra sitt första besök på öarna. Det har sedan blivit många återbesök genom åren, senast 2014. Bernt-Olov Andersson är inte bara en mångsidig författare, han är dessutom en skicklig fotograf vilket det omfattande bildmaterialet visar.

Boken är en guide till de 18 klippöar som ligger mitt ute i nordatlanten, och tillsammans utgör landet Färöarna. På senare tid har det uppmärksammats som ett annorlunda semestermål på grund av sin hisnande skönhet och sin intressanta kultur. Dessutom ger boken en inblick i landets rika kulturhistoria.
National Geographic utser landet till ”Best trips 2015” (readers’ choice winner). CBS News och den ansedda brittiska tidningen The Guardian utser Färöarna till ”Holiday hotspot 2015”.
Missa inte tillfället att besöka Färöarna. Njut av landets orörda och unika natur. Möt Färöarnas ovanligt gästfria människor. Ge er själva en upplevelse för livet.

 

På bokomslaget står följande text:

Färöarna är beläget nordväst om Skottland och mitt emellan Island och Norge.
Landet är 113 km långt och 75 km brett fördelat på 18 öar. Landet har 1100 km kustlinje och ingenstans är det mer än 5 km till havet. Det högsta fjället är 882 meter medan Färöarnas medelhöjd är ca. 300 meter. Det bor 48 228 personer på öarna, varav 19 948 i huvudstaden Tórshavn.
Sedan 1948 är landet en självstyrande del av Danmark, har egen lagstiftande församling, Lagtinget, och sin egen flagga. Färöarna är inte medlem i EU.
Landet har sitt eget språk, men färingarna förstår i regel alla de nordiska språken. Ungdomarna talar även engelska. Fisket är den allra viktigaste industrin och mer än 97 % av exporten är fiskeprodukter.

 

Färöarna- Ett annorlunda mål. Guide och kulturhistoria
Andersson, Bernt-Olov
Bokförlaget Reptil, 2015
ISBN 978-91-637-6142-3
svenska

 

Kontakta oss

 

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.