Färöarna - fåglar och fångsterReportern Nils Linnman (1915-2002) gjorde tillsammans med fotografen Sixten Jonsson boken "FÄRÖARNA - fåglar och fångster". Boken, som kom ut 1959, har blivit en klassiker.

I sin debutbok visade Sixten Jonsson att han var en fotograf utöver det vanliga. Boken blev en stor kritikerframgång och Sixten hyllades inte bara för sina konstnärliga svartvita bilder. Han fick stor uppmärksamhet också för sitt arbetssätt. LTs Förlag lyfte fram hans mod i marknadsföringen:

”Många av bilderna är fångade med fotografen hängande i rep livsfarligt högt upp efter branterna på de färöiska fågelbergen, men till allt annat, som Sixten Jonsson inte fruktar, hör höjder, vilket kanske hänger ihop med att hans egentliga profession är timmermannens.”

Bilderna i boken gjorde djupt intryck på en hel generation av naturfotografer och andra intresserade, och 2015 hedrades Sixten Jonsson med diplom och utmärkelsen Naturfotograf Emeritus. När du har läst "FÄRÖARNA - fåglar och fångster" förstår du varför.

 

Färöarna - fåglar och fångster
Jonsson, Sixten och Linnman, Nils
Stockholm : 1959, 114 s.
svenska

 

Kontakta oss

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.