Bok - Upplevelser på Färöarna - Dagbok från Färöresa 1969 | Några intryck från samma öar 2019Boken Upplevelser på Färöarna - Dagbok från Färöresan 1969 | Några intryck från samma öar 2019 är en resedagbok från 1969 kombinerat med intryck från ett besök på samma öar 50 år senare. Foto av Lars Bern och författaren från 1969, samt Christer Starkenberg 2019.

Anders Persson beskriver den resa, "expedition", som han och Lars Bern gjorde 1969 till Färöarna, med hjälp av sin dagbok och Lars foton.

Han besökte också i år, 2019, med en gruppresa från Gotland, några av de öar han var på för 50 år sedan. Han tar i boken upp något om besök på några av öarna och jämför med besöket för 50 år sedan.

Anders bakgrund från första besöket på Färöarna ledde till att han blev reseledare till Färöarna de flesta somrarna 1974 till 1990 för Fritidsresor/Temaresor. Han har också varit där två somrar och jobbat med volontärarbete i internationella arbetsklag och har varit med om att bygga två lekplatser. 2017 var han där med en utställning han gjort för synskadade, där man kan känna på Färöarna på några olika modeller, som han visade i entrén på Nordens Hus i samband med en nordisk konferens.

Anders har också gjort flera andra besök på Färöarna med familjen.

 

Upplevelser på Färöarna - Dagbok från Färöresan 1969 | Några intryck från samma öar 2019
Persson, Anders
Stockholm, BoD - Books On Demand, 2019, 132 s.
svenska

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.