The Faroes(e) av Eva Nielsen, Sprotin 2019 - om Färöarna och färöingarNär svenska Eva Nielsen vintern 2016 kom till Färöarna för att arbeta som läkare vid sjukhuset i Torshavn, visste hon inte mycket om ö-riket hon landat i. Boken är en introduktion till öarna och dess befolkning.

Trots mörkaste vinter blev hon förälskad i den storslagna, vackra naturen och de trevliga människorna. Nyfiken på hur detta samhälle skapats mitt ute i Nordatlanten under tidvis svåra klimatförhållanden började hon söka efter information, först i litteratur och därefter hos de människor hon träffade och uppsökte på öarna. Resultatet blev boken THE FAROES(E), utgiven av det färöiska bokförlaget SPROTIN 25 juli 2019.

Boken är skriven på engelska och illustrerad med talrika fotografier. Många färöingar, såväl kända som mindre kända, har bidragit med intervjuer. Boken avhandlar på ett översiktligt sätt många aspekter av det färöiska samhället och är den slags exposé som Eva själv saknade då hon försökte förstå hur samhället fungerade.

Boken innehåller översiktliga kapitel och de handlar om allt från historia, politik och religion till konst, musik, litteratur och praktisk information för resenärer. Boken säljs på Färöarna och kan även beställas via förlaget Sprotin på sprotin.fo.
10 % av vinsten skänkes till VisitFaroeIslands arbete med underhåll av öarna för att klara turistexponering. Boken kostar DKK 198 och kan köpas här

 

The Faroes(e)
Nielsen, Eva
Vestmanna : Sprotin, 2019, 224 s.
engelska

 

BILDER
Klicka för större bild.

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.