Den andra vägen och andra berättelser av Hanus Andreassen - en novellsamling från FäröarnaBoken Den andra vägen och andra berättelser är en samling noveller skrivna av Hanus Andreassen. Författaren, som år 2000 bytte namn till Hanus Kamban, har varit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris ett antal gånger.

Hanus Kamban är novellist, essäist, dramatiker och är född 1942 på Färöarna. I sina noveller och essäer skriver denne färöiske författare ibland kritiskt om den kraftiga moderniseringen av Färöarna. Hans sätt att stilfullt beskriva såväl det förflutna som samtiden gör att man ofelbart dras in i hans magiska berättande.

Novellerna i boken handlar mycket om människors utsatthet i ett mindre samhälle, där alla känner alla. Poetiskt och målande skildrar författaren människorna, och den karga naturen bildar bakgrund i flera av novellerna.

Urval samt översättning av novellsamlingen gjordes av Sonja Carlberg (1913-1999). Boken som är den färöiske författaren första bok på svenska, utgavs 1986.

 

Den andra vägen och andra berättelser
Andreassen, Hanus
Stockholm : Legenda, 1986, 170 s.
svenska

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.