Skuggbilder av Ingun Christensen - en novellsamling från FäröarnaNovellsamlingen Skuggamyndir är skriven av Ingun Christensen (f. 1968 i Hósvík) och gavs ut 2015 av förlaget Bókadeild Føroya Lærarafelags. Tre år senare kom den svenska översättningen av Joakim Lilljegren på Fri Press med stöd av Nordiska ministerrådet.

Bokens nio noveller utspelar sig före, under och efter en bussresa en regnig morgon någonstans på dagens Färöarna. Varje novell följer var sin huvudperson och redogör för dess tankar och handlingar. Huvudpersonen i en novell kan också förekomma som biperson i många av de andra novellerna, vilket kopplar ihop de olika berättelserna och ger fler pusselbitar till att förstå de olika personerna. Historierna flätas ihop och visar att vi på ett eller annat sätt påverkar varandra.

I novellsamlingen möter vi den unga killen som hela tiden känner föräldrarnas hårda blickar i nacken; kvinnan i röda regnrocken som åker till jobbet i klädbutiken med ömmande handleder; mannen med mustasch som inte längre vill dölja vem och vad han är; den mörkhåriga tjejen som inte får fotfäste bland alla förväntningar och krav; den brunögda, unga mannen som inte står ut med den grå blicken från den som sitter bredvid honom på bussen; den gamla lärarinnan som bedömer och kritiserar sina medpassagerare; den unga musikern som kämpar med sina demoner; den gamle mannen som trofast besöker sin hustru på ålderdomshemmet, och den unga mamman som kämpar med att få vardagen att hålla ihop.

 

Skuggbilder
Christensen, Ingun
Fri Press, 2018, 81 s.
svenska

 

Köp boken på Bokus eller från förlaget

Skuggbilder av Ingun Christensen - en novellsamling från Färöarna

 

 

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.