Bokomslag till The Faroes(e)
Förlag: Sprotin, Vestmanna
Sidor: 224
Språk: Engelska
Utgivningsår: 2019

Träffar: 16

Mer än en turistguide. Utöver vackra landskapsbeskrivningar bjuder boken The Faroes(e) genom en mängd intervjuer, på en introduktion av folket som lever på dessa avlägsna öar.

När svenska Eva Nielsen vintern 2016 kom till Färöarna för att arbeta som läkare vid sjukhuset i Torshavn, visste hon inte mycket om ö-riket hon landat i. Boken är en introduktion till öarna och dess befolkning.

Trots mörkaste vinter blev hon förälskad i den storslagna, vackra naturen och de trevliga människorna. Nyfiken på hur detta samhälle skapats mitt ute i Nordatlanten under tidvis svåra klimatförhållanden började hon söka efter information, först i litteratur och därefter hos de människor hon träffade och uppsökte på öarna. Resultatet blev boken THE FAROES(E), utgiven av det färöiska bokförlaget SPROTIN 25 juli 2019.

Boken är skriven på engelska och illustrerad med talrika fotografier. Många färöingar, såväl kända som mindre kända, har bidragit med intervjuer. Boken avhandlar på ett översiktligt sätt många aspekter av det färöiska samhället och är den slags exposé som Eva själv saknade då hon försökte förstå hur samhället fungerade.

Boken innehåller översiktliga kapitel och de handlar om allt från historia, politik och religion till konst, musik, litteratur och praktisk information för resenärer. Boken säljs på Färöarna och kan även beställas via förlaget Sprotin på sprotin.fo

10 % av vinsten skänkes till VisitFaroeIslands arbete med underhåll av öarna för att klara turistexponering. Boken kostar DKK 198 och kan köpas här

BILDER
Klicka för större bild.

 

Samfundet Sverige-Färöarna

Samfundet Sverige-Färöarna
c/o Bengtsson
Siargatan 11 5 tr
SE-118 27 STOCKHOLM
Sverige

+46  7 30 49 69 56
post@samfundet-sverige-faroarna.se

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.