Arkivet - gammalt & oaktuellt

 

 

 

Varför är traditionell färöisk mat så populär?

 

Inbjudning till webbföreläsning.

Samfundet Sverige–Färöarna bjuder in till en allmän och gratis digital föreläsning den 2 november kl. 19–20.30

På grund av den rådande pandemin har vi i höst inte kunnat hålla några fysiska medlemsmöten. Istället inbjuder vi till en webföreläsning via zoom med titeln :

" Färöingars förtjusning i fermenterad fisk "

Om traditionellt färöiskt kosthåll förr och nu

Föreläsare är Ingvar Svanberg, Uppsala, forskare vid IRES, Uppsala universitet och medlem av Måltidsakademin.

Tills för några år sedan kom turisterna till Färöarna kanske främst för naturen och fågellivet. Under senare år har emellertid gastroturismen vuxit och resenärer flockas nu för att njuta av lokalproducerad gourmetmat på exklusiva restauranger. Förutom fräscha råvaror från havet kan Färöarna erbjuda unika smakupplevelser (ræst) som bygger på traditionella konserveringstekniker, framför allt fermentering av fisk och kött. Den är en uråldrig teknik som länge varit en viktig del av husmanskosten. Idag har den fått ge smak åt exklusiva maträtter, men också blivit symbol för ”typisk färöisk kost”.

TID

Måndag 2020-11-02, kl. 19:00 – 20:30

PLATS

Klicka på denna länk   eller kopiera följande adress till din webbläsare: https://uu-se.zoom.us/j/66776945176

 

PS

Vi ber dig att stötta oss och bli Samfundets Vän. Som föreningens vän hjälper du oss att fortsätta vara Sveriges främsta informationskanal om Färöarna – även när det blåser.
Om du inte har råd eller vill betala, så är vi ändå väldigt glada över att ha just dig som läsare. Att vara Samfundets vän är helt frivilligt.
Ditt stöd betalas till :

  Plusgiro  28 85 87-9

 

 

 

 

 


Nyhetsbrev

 

Prenumerera på vårt oregelbundna Nyhetsbrev.

 
 


Bli medlem

 

Bli medlem - Din genväg till Färöarna.

 
 


Facebook

 

Håll dig uppdaterad - Följ oss på Facebook.

 
 


Kontakta oss

 

Frågor ? Skriv till oss här.

 
 

 

 

 

 

Arkiverade artiklar

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

  Logga in

Inloggning för medlemmar.
Inte registrerad ?
Klicka på "Skapa inloggning" nedan.