bok Hundra timmar på FäröarnaFör ett antal år sedan åkte vi i samarbete med Smyril Line till Färöarna för att samla in underlag för en mängd artiklar. Det blev ett gediget förarbete för att få logistiken att fungera. Resultatet blev mycket positivt med mängder av publicerade artiklar.

Under 2012 sammanställde vi vårt äventyr (även jobb-uppdrag kan vara äventyrliga, om man har tur!) till en liten bok. Resultatet blev "Hundra timmar på Färöarna". Beställ boken här . 100:- inkl porto.

Äventyr och traditioner bland vikingaättlingar

Utkastade i Atlanten ligger 18 små öar befolkade av 40 000 vikingaättlingar. När befolkningen i all annan glesbygd minskar ökar den på Färöarna. Traditionerna är viktiga; om det så gäller grindvalsjakt eller att avnjuta en lunnefågel på menyn. Vägnätet på öarna är förvånansvärt nytt och det finns en önskan om att binda samman alla öarna med broar och tunnlar. Man har kommit en bra bit på denna vision.

Som gammal frimärkssamlare fascinerades jag alltid av de små märkena från dessa avlägsna öar. Även om det riktiga samlandet tog slut när jag var fjorton kunde jag inte låta bli att börja prenumerera på Färöarnas frimärken när de fick sina egna 1976.

Färöarna påbörjade ett ökat oberoende av Danmark redan 1948 då man fick inre självstyre. Som ett led i frigörelsen började man ge ut egna frimärken 1976 då Postverk Føroya bildades.

Midsommarveckan 2003 åkte undertecknad och Benny Nilsson (som tagit ett antal bilder i boken) till Färöarna med Smyril Lines nya fartyg. Mycket tid ägnades åt planering och förberedelse för att vi skulle hinna med så mycket som möjligt under våra hundra timmar på öarna. Detta är resultatet.

 

Hundra timmar på Färöarna
Siwertzon, Michael (-)
Arena Communications AB, 2012, 64 s., fyrfärg, 170×240
svenska

 

Kontakta oss

 

 

 

 

 

 

  Frågor eller kommentarer på artikel ?
  Skriv här

 

Följ med vad som händer :
Skriv upp dig till Samfundets oregelbundna Nyhetsbrev här och GILLA oss på Facebook , så håller vi dig uppdaterad.

 

 

 

 

Böcker med färöisk anknytning

  • 1

Inloggning författare, skribenter och administratorer.